Aktiviteter och evenemang

På Sävja kulturcentrum kan du alltid besöka biblioteket, fika i kafét eller bara vara en stund under öppettid. De fasta verksamheterna på Sävja kulturcentrum är bibliotek, kafé Hjärtat och fritidsgård. 

Utöver dessa verksamheter har studieförbund och föreningar aktiviteter för den som är intresserad. En del kostar, andra är gratis. En del är för barn och unga, andra för vuxna. 

Gemensamt är att alla vill skapa en bra och rolig plats på Sävja kulturcentrum. 

Har du idéer eller önskemål kan du kontakta oss, genom att ringa, mejla eller komma förbi. Vi är alla en del av de ordinarie verksamheterna, såsom bibliotek eller fritidsgård. Då kan vi inte gå ifrån.
Vi har särskilda tider då vi kan ta emot besök för att prata kring idéer eller svara på frågor.

Fritidsgårdens personal är tillgängliga måndag, onsdag 10-13 och torsdag, fredag 11-13. 
Bibliotekets personal kan svara på lättare frågor i informationsdisken, men för mer tidskrävande frågor kan du kontakta Sebastian via mejl. Det bästa viset att få svar på funderingar är via mejl, där alla som arbetar på Sävja kulturcentrum kan nås. 

Vill du veta mer om vad det finns för aktiviteter kan du klicka på länkarna till höger. 

 

BIBLIOTEK - ett extra vardagsrum

Biblioteket är öppet måndag till lördag för dig. Du kan komma och hitta, låna och lämna litteratur, film och musik. Det vi inte har i biblioteket kan vi beställa.

Har du dyslexi, läs- & skrivsvårigheter eller andra läshinder så hjälper vi dig med det. Du kan boka en handledning med någon av oss.

Vill du lära dig mer om IT  kan vi hjälpa dig med det. Du kan plugga eller jobba i något av våra studiebås om du vill. Du kan komma med dina barn eller barnbarn och läsa, upptäcka eller bara vara.

Läs mer om hur du kan reservera, låna om eller få mer information om Sävja kulturcentrums bibliotek eller kommunens andra bibliotek. 

 

FRITIDSGÅRD

Sävja fritidsgård är en öppen fritidsverksamhet för tjejer och killar mellan 13-18 år. Vi satsar på ungdomsinflytande. Utifrån ungdomars behov och önskemål skapar vi framtidens mötesplats och arenor för delaktighet och entreprenörskap.

Här får du möjlighet att vara med och påverka innehållet och vad som händer på fritidsgården. Du kan välja allt från upplevelser, resor, träning och möjligheten till social kontakt.

För dig som vill få ut lite extra av din tid på fritidsgården finns ett gemensamt medlemskort som gäller på alla kommunala fritidsgårdar. Kortet ger dig möjlighet att delta på resor och andra speciella aktiviteter.

För mer information gå in på www.fritidsgardar.uppsala.se

Fritidsklubb

Sävja fritidsklubb är en öppen fritidsverksamhet för barn 10-12. Barn och föräldrar bestämmer själva vilka dagar, tider och aktiviteter de vill vara med på. På fritidsklubben kan du pyssla, spela sällskapsspel, få hjälp med läxorna eller delta i olika bollsporter i sporthallen. 

Du som besökare kan vara med och påverka vad som händer på fritidsklubben. Avgiften är 200kr/månad och uppsägningstiden är 1 månad. 

Du får mellanmål hos oss alla dagar. Är du här hela dagen får du också lunch.
Vi har öppet varje vardag klockan 13-18.

Lovverksamhet

Under höst/kultur- sport- och påskloven erbjuder vi heldagsaktiviteter.
På sommarlovet erbjuder vi heldags sommarklubb, som startar direkt efter skolavslutningen. Information för sommarklubb kommer under vårterminen.
Rring 018-727 52 90 för mer information.

GYM

Du kan använda dig av gymmet som finns på Sävja kulturcentrum. Det krävs en tagg som kostar 100kr/månad.
Läs mer om hur du ska göra om du vill använda gymmet.  

 

KAFÉ HJÄRTAT

Kaféet är alldeles nytt på Sävja kulturcentrum. Linda som är ansvarig för cafét jobbar med att göra det så bra som möjligt för dig.
Har du önskemål eller förslag kan du prata med henne direkt i kafét eller mejla henne.
Läs mer om meny och kaféts öppettider.


STUDIO OCH REPLOKAL

På Sävja kulturcentrum finns det en musikstudio och en replokal.
Läs mer om hur du kan få tillträde till  musikstudion och replokalen.

 

Uppdaterad: